Anmälan är inskickad

Publicerat: 17 februari, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

I torsdags fyllde jag  i anmälningsformuläret till Fotrally 2013 och nu var det dags för det första gångträningspasset. Klockan 06:00, söndagen innan sportlovsveckan, ringde alarmet på mobiltelefonen.  Femton minuter senare slog jag igen dörren till  den lilla vinterstugan och började att traska längs en ödslig landsväg strax utanför den lilla byn Lindesnäs i Dalarna. Temperaturen låg strax under nollpunkten, det var vindstilla och perfekta förhållanden för en tretimmarspromenad.

2013-02-17 08.35.05

Jag gav mig iväg mot Nås. De första 500 meterna kantades vägen av gatlyktor men sedan bar det av rakt in i mörkret. En snabb titt på SMHI:s app på mobiltelefonen upplyste mig om att det skulle dröja drygt en timme innan solen skulle gå upp. Frågan var emellertid hur mycket solljus som skulle lyckas tränga igenom den mulna natthimlen?

2013-02-17 09.04.55

Ungefär samtidigt som en blek vintersol långsamt började att klättra ovanför trädtopparna bakom min rygg började små fina snöflingor sakta singla ner mot marken. Jag kände mig vid gott mod och höll inledningsvis en hastighet runt 6-7 kilometer i timmen, det vill säga en något högre fart än tävlingstempot. På ett kalhygge vid sidan av vägen stod två älgar och kalasade på några små granar. De lufsade iväg när jag passerade förbi.

När jag hade gått i 1,5 timme var det dags att vända. Jag passade samtidigt på att äta den banan jag hade med mig. Mitt höga inledningstempo hade nu avtagit och jag låg nu närmare tävlingstempot.

Vägen tillbaka gick ännu smidigare. Jag föll in i någon slags meditativ lunk och plötsligt passerade jag vägskylten som förkunnade att jag var i Lindesnäs igen. När klockan visade att jag hade varit igång i tre timmar kände jag plötsligt av ett sendrag strax nedanför höger knäveck. Den sista sträckan till stugan fick jag därför försöka stretcha benet samtidigt som jag gick. Garminklockan stannade på 3 timmar, 9 minuter och 17.58 kilometer. Det genomsnittliga tempot blev 5.58 km/h. Oj, vad roligt det här ska bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s