Ett fyratimmarspass

Publicerat: 24 februari, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

2013-02-24 08.44.24Efter att ha knatat runt i Dalarna i några dagar var det nu dags för den Sörmländska landsbygden. Idag var det ett fyratimmarspass som stod på programmet. 06:15 bar det iväg, temperaturen låg på tre minusgrader och det var vindstilla. Vis av erfarenhet från förra passet hade jag på mig tjocka tumvantar denna gång trots att det var avsevärt mildare väder nu. Mitt  problem med vänster knäveck/vad kvarstod och jag kände av det redan från första steget. Jag bedömde dock att det borde fungera att gå i fyra timmar utan att det skulle vara någon större fara.

Efter en timme nådde jag fram till det lilla samhället Ärla. Det var tyst och lugnt, alla fönster var släckta och det verkade som om alla sov. Jag vek av mot Kjula. I utkanten av Ärla hoppade plötsligt två rådjur upp på vägen några meter framför mig och anslöt med ett tredje rådjur som stod och väntade inne i en angränsade villaträdgård. Alla tre rådjur tittade storögt på mig  innan de försvann bakom husknuten.

IMG_20130224_085852

När jag kommit fram till raksträckan i närheten av Kjula flygplats lämnade jag landsvägen och svängde in på en grusväg. Det var skönt att få byta underlag och gå på hårt packad snö istället för asfalt. Höger ben värkte fortfarande men det var uthärdligt. När klockan visade att jag hade varit igång i 2 timmar och 45 minuter började det kännas lite segt och jag pluggade in lurarna i öronen och drog igång Spotify. Jag hann dock endast lyssna på musik i fem minuter innan det dök upp en löpare framför mig på grusvägen. Det var frun som hade givit sig ut på ett löppass för att möta upp mig och göra mig sällskap den sista timmen!

Med frun som färdsällskap blev gångtempot något högre och jag började nu få rejäl känning i höger ben. I resten av kroppen kände jag ingen trötthet alls men  höger ben ville inte vara med alls och var stelt, stumt och ömt. Det vara bara att bita ihop och efter totalt fyra timmar och fem minuters promenad linkade jag in genom ytterdörren för lite välbehövlig vila. Sträckan blev 22,71 kilometer och genomsnittstiden 5.56 km/h.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s