On The Road Again

Publicerat: 10 mars, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

Eftersom jag hade rätt stora problem med höger vad under förra passet har jag fokuserat på styrketräning de två senaste veckorna och låtit benen vila. Nu var det dock dags för ett gångpass igen! Egentligen hade jag planerat ett femtimmarspass men eftersom jag, trots vilan, fortfarande har värk i vaden bestämde jag mig för att endast köra fyra timmar idag. Som en liten extra krydda på moset har jag dessutom fått en bedrövlig nackspärr, men eftersom man inte går med nacken bedömde jag att det borde fungera.

2013-03-10 06.53.13Klockan 06:20 bar det av. Det var nästintill en klarblå himmel, solen var på väg upp bakom trädtopparna och fåglarna kvittrade. Om det inte hade varit 13 minusgrader, is och snö kanske man hade haft lite vårkänslor.De första sex kilometerna gick jag på grusväg. Vissa partier var det lite väl isigt men över lag gick det bra.

När jag hade tagit mig över järnvägen och kommit fram till det lilla samhället Odlaren övergick vägen till asfalt och det blev lite mer lättgånget.

Efter totalt en och en halv timme var jag framme i Eskilstuna och svängde av mot Vilsta. Smärtan i vaden var fortfarande närvarande men den hade inte blivit värre och det var ju det viktigaste. Trots att jag hade ätit en tallrik yogurth och müsli innan jag gav mig av började jag känna mig hungrig. En banan intogs gående och gav mig ny energi.

2013-03-10 08.18.58Förutom kylan var vädret fantastisk och solen blänkte i Eskilstunaån. Tydligen var det någon ridtävling på gång vid Vilsta ridskola för jag mötte en hel karavan av hästtransporter när jag passerade Vilsta på väg mot Skogstorp.

Efter två timmars promenad var jag lite trött på  fågelkvittret. Jag pluggade in hörlurarna i öronen och lät Stefan Sundström göra mig sällskap med sin nya platta de följande 40 minuterna. Musiken gjorde att det blev extremt lättgånget och jag fick anstränga mig för att hålla ner tempot. Nackspärren var inga problem alls, så länge jag inte vred på huvudet för mycket.

Den sista timmen efter Skogstorp började jag känna mig lite stelare i högerbenet än tidigare under dagens pass. Jag försökte stretcha benet lite men gav snabbt upp de försöken då resultat bara blev att det gjorde ondare. Efter totalt 4 timmar och två minuter var jag hemma igen. Sträckan blev 21,0 kilometer och genomsnittstiden 5.43 km/h. Även om jag fortfarande har problem med vänster vad kändes det mycket bättre än förra veckan då jag till och med haltade den sista timmen. Vi får se hur det känns imorgon. Om det inte blir värre siktar jag nog på ett femtimmarspass nästa vecka!

kommentarer
  1. Tobias Wigstrand skriver:

    Tycker det här är rätt coolt! Skulle också vilja testa att gå i 4 timmar bara för att ha gjort det typ. 🙂

    F.ö. så verkar inte din ”gilla-knapp” fungera här. Har tryckt några gånger, men det verkar inte registreras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s