Ett femtimmarspass

Publicerat: 17 mars, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

2013-03-17 05.58.11

Klockan 05:00 på söndagsmorgonen ringer väckarklockan. Min första yrvakna impuls är att stänga av den, skippa dagens träningspass och somna om. Som tur är varar dock denna tanke endast i någon sekund innan mitt målmedvetna jag kliver in och styr upp situationen. Kompromissen blir att jag snoozar en kvart innan det är dags för frukost.

Klockan 05:40 är jag redo för att ge mig av på dagens femtimmarspass. Termometern visar åtta minusgrader och jag står i valet och kvalet om jag ska ta på mig tumvantar eller fingervantar. Till slut väljer jag fingervantar vilket jag ångrar redan efter några hundra meter, men då är det för sent att ändra sig.

Solen har inte börjat gå upp än så jag ger mig av i halvmörker och noterar ett rådjur som skuttar över vägen framför mig. Det blåser lite och känns betydligt kallare än åtta minusgrader.  Soluppgången är därför mer än välkommen.

IMG_20130317_112757

En intressant sak som jag har noterat under tidigare träningspass, och även under detta, är att den första timmen, mentalt sett, alltid är den som är segast. När den första timmen har passerat rullar dock oftast resten av passet i princip på av sig själv. Man registrerar knappt att timmarna tickar på.

Efter en och halv timme dyker mitt ständiga färdsällskap upp, nämligen värken i höger vad. Jag äter en banan och försöker att ignorera smärtan men den vägrar att ge upp och pockar på min uppmärksamhet vid varje steg jag tar. I syfte att fokusförflytta pluggar jag in hörlurarna i öronen och drar på musik. Det funkar riktigt bra och allting känns mycket lättare. Efter ungefär en timme har jag faktiskt inte lika ont i vaden längre. Om det beror på att det blivit bättre eller att jag bara vant mig ska jag dock låta vara osagt.

2013-03-17 08.13.36

När solen har gått upp helt blir det en riktig fin dag och resten av passet sker i solsken. Efter fem  timmar och en minut är jag hemma igen. Det innebär att jag idag har gått knappt en tiondel av den tid vinnaren i Fotrally 2012, Jonas Davidsson, gick när han vann (50 timmar och 40 minuter). Sextimmarspass nästa vecka kanske?

Min sträcka blev 26.48 kilometer och hastigheten låg strax över tävlingstempot, 5.23 km/h.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s