Ett sextimmarspass

Publicerat: 24 mars, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

95 dagar kvar tills starten går för Fotrally 2013! Uppladdningen fortsätter, och denna söndag var det ett sextimmarspass som skulle avverkas.  Termometern visade på åtta minusgrader när jag gav mig av, strax efter klockan halv sju på morgonen. Solen hade redan gått upp på den klarblå himlen och visade att det trots kylan skulle bli riktigt fint väder idag.

Dessvärre hade jag glömt att ladda gps-klockan under natten, så den var stendöd. Jag fick helt enkelt förlita mig på mobiltelefonen.  Passet flöt på bra, jag gick helt utan musik de tre första timmarna för att spara på mobilbatteriet men också för att träna mig på att ha tråkigt. Det funkar riktigt bra och jag har ganska lätt för att glida in någon slags meditativ lunk och bara gå på utan att reflektera så mycket över det. Det tror jag kan bli en bra färdighet senare när jag ska börja gå riktigt långt.

Efter en och en halv timme stötte jag på en kompis som hade varit och handlat frukost som gjorde mig sällskap i några minuter.  När han lämnade mig var det dags för det första energiintaget, en banan.

Efter totalt tre timmar, ungefär samtidigt som jag började känna av smärta i min högra vad, började motivationen tryta lite. Lösningen blev att plugga in hörlurarna i öronen och låta musiken driva på mig. Det funkade lika bra som vanligt och jag tror till och med att tempot blev lite högre.

2013-03-24 09.06.41

När jag passerade Kjula låg solen på samtidigt som det var vindstilla, och tro det eller ej, med lite god vilja kunde man faktiskt få lite vårkänslor. Mössa och vantar åkte av och jackan knäpptes upp. Vårkänslorna tog dock hastigt slut när jag kom ut på de öppna fälten och de bistra vintervindarna började friska i igen.

 När det var en och en halv timme kvar på passet mötte min fru upp mig och gjorde mig sällskap den sista biten. Sista timmen kändes lite seg. Inte minst till följd av att den runda jag ritat ut visade sig vara lite för kort vilket ledde till att vi fick ta några smårundor runt hemmet de sista 40 minutrarna för att komma upp i totalt sex timmar. Sluttiden blev 6 timmar och 5 minuter, sträckan 33,38 km och medelhastigheten 5.48 km/h. En snabb koll av resultaten för Fotrally, under de 4 år som det gått hittills, visar att det totalt är 7 deltagare som brutit innan de överskridit tiden 6 timmar och fem minuter. Känns bra att redan vara uppe i denna tid i ett så tidigt träningsstadie!

2013-03-24 09.57.37

Det här var faktiskt det första passet som har slitit lite på fötterna. Jag fick inte några skavsår eller blåsor eller små, men jag känner mig lite öm och något skinnflådd under fotsulorna och mellan tårna. Det är dock ingen fara alls, men jag bör nog bli lite bättre på att smörja fötterna under veckorna för att förebygga detta.

kommentarer
  1. Mathias Carling skriver:

    Som sagt jävligt grymt, kanske man kan hänga på nån gång när du är ute och går om så bara en timme eller två!?

  2. Daniel skriver:

    Absolut! Det är bara att hänga på. Jag skulle ju kunna komma förbi och hämta upp dig någon helg. Det tar ungefär tre och en halv timme att gå hem till dig så det blir perfekt i framtiden när jag börjar komma upp i träningspass runt 8-9 timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s