Ännu ett fyratimmarspass

Publicerat: 14 april, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

Äntligen verkar det som om våren är på väg. Det här var det första träningspasset hittills som temperaturen har varit på rätt sida om nollpunkten. Låt vara att det endast var två plusgrader, men det var ändå rätt skönt.

Jag gav mig iväg strax efter 06:00 på morgonen för att avverka en runda på drygt fyra timmar. Tunna dimslöjor låg som ett täcke över fälten och ovanför dem cirkulerade en rovfågel innan den slog sig ner på en telefonstolpe.

2013-04-14 06.22.10Passet gick riktigt bra och det mest glädjande var att jag inte hade några problem med min högra vad överhuvudtaget. Det bådar gott inför mitt niotimmarspass om två veckor! Under dagens tur passade jag även på att lägga upp lite strategier inför mitt nästa långpass. De slutsatser som går att dra baserat på erfarenheterna från mitt åttatimmarspass under påskhelgen är följande:

1. Jag får inte slarva med mina energi- och vattenintag. Under de åtta timmar som förra långpasset pågick  åt jag endast två bananer och två energybars samt drack  en liter vatten. Det var på tok för litet, och med facit i hand är det inte särskilt konstigt att jag både fick huvudvärk och mådde illa.

2. Jag måste börja ta med mig koffeintabletter. Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut att jag får huvudvärk utan kaffe en hel dag, med tanke på att jag normalt sett dricker en kopp varannan timme.

3. Jag måste ta med mig huvudvärkstabletter. Det var inte roligt att behöva gå halva passet med spränghuvudvärk.

Eftersom dagens pass endast var fyra timmar gick det dock alldeles utmärkt utan att jag följde något av dessa råd. Jag tänker dock följa dem under nästa niotimmarspass.

Dagens tid blev 4 timmar och 22 minuter och sträckan blev 22.65 kilometer. Genomsnittshastigheten blev 5.19 km/h.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s