Ett niotimmarspass

Publicerat: 28 april, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

2013-04-28 06.02.25Äntligen var det dags för ett långpass igen! Det är inte helt lätt frigöra en hel helgdag för träning, men denna söndag hade jag lyckats skapa utrymme för ett niotimmarspass. För övrigt är nio timmar en ganska intressant tid om man tittar på resultatlistorna för Fotrally, det är nämligen ganska många deltagare som tenderar att ge upp runt denna tid.

Jag gav mig av 05:30, fullpackad med proviant och vatten. Den här gången tänkte jag nämligen inte göra om misstaget från mitt åttatimmarspass då jag åt och drack på tok för lite. Jag gav mig av i riktning mot Ärla men svängde efter ett tag in på en grusväg som slingrade sig genom skogen ut till Malmköpingsvägen. Jag hann med att se två stora tranor, en hare och två rådjur.

2013-04-28 06.13.00

Efter en kort promenad längs Malmköpingsvägen svängde jag av mot Hållsta och när jag kommit fram dit bar det av mot Skogstorp. Allt flöt på bra. Om man ser till hela niotimmarspasset så var det, av någon outgrundlig anledning, den tredje timmen som var tyngst. Jag hämtade dock upp mig från denna dipp ganska snabbt.

Efter sex timmar var jag framme vid den supportzon jag hade ordnat i Hällberga, för att träningsförhållandena skulle bli så realistiska som möjligt (i Fotrally  kommer man till en supportzon var sjätte timme där man kan fylla på den ryggsäck man bär med sig med mat och andra saker man kan tänkas behöva). Jag plockade på mig en burk med pastasallad, fyllde på vattenflaskorna, bytte ut min gpsklocka mot en annan fulladdad och smörjde snabbt in mina fötter. Egentligen borde jag ha bytt skor men eftersom jag inte har gått några långpass med mina löparskor än ville jag inte chansa. Jag fortsatte helt enkelt med mina vinterkängor som jag har gångtränat med hela vinter.  Med facit i hand var det nog rätt dumt för efter supportzonen fick jag plötsligt väldigt ont i ena knölen på vänsterfoten, men det var inte så mycket  att göra åt det. Eftersom jag redan hade lämnat supportzonen när jag märkte det så det var bara att bita ihop de kvarvarande timmarna.

IMG_20130428_153539

Pastasalladen var utsökt och intogs gående. Jag fick lite matkoma efter att ha tryckt i mig den ganska stora portionen men kände mig samtidigt väldigt stark i kroppen. Från Hällberga bar det av till Odlaren och sedan vidare till Eskilstuna. Därifrån styrde jag kosan mot Skogstorp igen (för andra gången under samma dag) och sedan slutligen tillbaka till Hällberga igen.

Summa summarum av niotimmarspasset är att det får betraktas som ett styrkebesked, det gick mycket lättare än jag hade räknat med. Frågan är om inte nästa långpass får bli ett tolvtimmarspass?

Den totala tiden blev 9 timmar och 3 minuter och den totala längden 4 mil och 7 kilometer. genomsnittshastigheten var 5.2 km/h.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s