Till andra sidan Mälaren

Publicerat: 19 juli, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,


IMG_20130719_153922Mobilalarmet väckte mig klockan 05:30. En grötfrukost intogs, proviant packades i löparryggsäcken och fötterna fick sig en rejäl insmörjning med vitt vaselin. Klockan 06:15 var alla förberedelser klara och jag lämnade hemmet för att ta itu med dagens gångträningspass. Planen var att ta mig till Mälaren och sedan även över till andra sidan av sjön.

Det var otroligt skönt att komma ut och gå igen även om benen kändes lite stumma efter det löpträningspass jag genomförde igår. Första timmen av gångpasset lyssnade jag på en P3-dokumentär, så tiden förflöt relativt snabbt. Efter totalt två timmar var jag framme i Eskilstuna centrum. Det var relativt folktomt, de enda människorna som syntes till var några torghandlare som var i full gång med att ställa i ordning sina torgstånd på gågatan. Jag tog mig genom centrum i riktning mot Folkesta.

2013-07-19 08.54.21

Vid Folkesta svängde jag in på väg 56 mot Kvicksund och de följande sju kilometerna var den absolut tråkigaste sträckan på hela gångpasset. Det hela blev inte bättre av att vägen, under en lång period, var enkelfilig med ett vajerräcke i mitten och ett vägräcke på andra sidan. Det innebar att det blev väldigt trång när jag mötte breda långtradare och vid några tillfällen blev jag tvungen att, bokstavligt talat, trycka mig mot vägräcket för att inte bli mosad. Det var därför rätt skönt när jag, efter totalt 5 timmar, nådde fram till Kvicksund. I samma stund som jag började ta mina första steg på Kvicksundsbron började dock en ringsignal ljuda samtidigt som trafikljusen blinkade rött. Broöppning!

2013-07-19 11.13.36

Eftersom jag av naturliga skäl inte ville stanna blev jag tvungen att vända om och ta en liten promenad längs Mälarens strand tills broöppningen var klar. Sedan bar det av till andra sidan Mälaren. En Risifrutti intogs gående och gav mig förnyad energi. Jag svängde av mot Sanda och sedan vidare till Horn. Efter totalt 6 timmar och 26 minuter dök min hämtningsbil upp för att köra hem mig. Den totala sträckan blev 33,18 kilometer och medelhastigheten 5.15 km/h.

2013-07-19 11.15.38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s