Ett sjutimmarspass

Publicerat: 24 juli, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,


IMG_20130724_223001Redan när jag steg upp ur sängen i morse kände jag att jag hade träningsvärk i mina vader, en liten hälsning från backlöpningspasset igår kväll. Känningen i vaderna var dock inte endast av ondo. De gav mig en utmärkt anledning att få testa mina nyinköpta kompressionsstrumpor.

Vädret var mulet och temperaturen var behagligt sval när jag gav mig iväg några minuter över klockan sex. Efter bara en korts stund promenad kände jag att det inte bara var vaderna jag var trött i utan hela kroppen kändes sliten av de senaste två veckornas intensiva träning. Jag har verkligen kommit igång med min löpträning igen nu under semestern. Det är ett bra komplement till gångpassen.

Dagens gångpass utvecklade sig till värsta safarituren. Efter ungefär en och en halv timmes promenad brakade det till i skogen bredvid mig och en sekund senare steg en älg upp på vägen för att snabbt försvinna in i vegetationen på andra sidan. Efter ytterligare en timme var det dags igen. Denna gång var det en älg som kom rusande vid sidan av en kohage. Kossorna verkade dock vara totalt ointresserade av älgens framfart. Strax därefter dök en kanin upp på en äng vid sidan av ängen och en halvtimme senare fick jag syn på två tranor. Som grädde på moset sprang slutligen en ekorre över vägen. Jag borde nästan få någon form av medalj för att jag inte lyckades fånga ett enda av dessa djur på bild!

2013-07-24 09.30.52

Även om jag var trött och sliten i kroppen flöt gångpasset på rätt bra de första fyra timmarna. Sedan började emellertid molnen att skingras på himlen och solen tittade fram. Det blev varmt. Riktigt varmt. Jag passade på att gåendes äta min medhavda risgrynsgröt och den gav mig ny energi. Samtidigt började solen och värmen tära rätt hårt på mig. De sista tre timmarna av passet blev riktigt kämpiga och ärligt talat kändes passet mycket längre än sju timmar.

Det var grymt skönt när jag slutligen var hemma igen och kunde vila upp mig lite. Avslutningsvis kan jag konstatera att kompressionsstrumporna gjorde det de skulle men att det samtidigt blev väldigt varmt för fötterna. Jag tror att det är en mycket bättre idé att ha friliggande kompressionsskydd under fotrally.

Den totala tiden blev 7 timmar och 13 minuter och sträckan 37 kilometer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s