Etapp 6 (30-36 timmar) – Fotrally 2013

Publicerat: 27 augusti, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

Morgonen nalkas

Sex deltagare lämnar supportzonen. De har nu varit i igång i över 30 timmar och prestationen börjar sätta tydliga spår. En del av deltagarna upplevs som  ”lätt vimsiga”. Den första timmen efter supportzonen är den lilla gruppen som är kvar relativt tyst. Många går i sin egen bubbla. Någon enstaka konversation eller ett konstaterande om personligt rekord hörs dock emellanåt.

Foto: Niklas Grebäck

Foto: Niklas Grebäck

Lena Jensen har problem med att få i sig mat och dryck och utan energiintag går det snabbt utför. Hon har dock redan slagit sitt personliga rekord och kommer få titeln Fotrallys bästa kvinna år 2013. Lena nöjer sig dock inte med detta. Hon har siktet inställt på fotrallys damrekord som Mia Thomsen satte år 2012, nämligen 31 timmar och 59 minuter.

Efter totalt 31 timmar och 21 minuter bryter Niklas Grebäck. Den tidigare krampen, och inte minst den imponerande kampen för att ta sig ur den, har förmodligen tärt hårt på honom. Han har dock slagit sitt personbästa med 5 timmar och 32 minuter.

Fem deltagare traskar vidare. Knappt en timme senare, klockan 05:19, är det dock dags för nästa avhopp. Viktor Linder, som att döma av gångstilen rimligtvis borde ha givit upp för minst 12 timmar sedan, har till slut nått även sin gräns.  Motiveringen är ”evigt lidande”, vilket förmodligen sammanfattar hans vedermödor de senaste 12 timmarna. Slutresultat blir 32 timmar och 19 minuter vilket innebär en förbättring av personbästa med en timme och 44 minuter.

Det är nu fyra deltagare kvar i tävlingen. Samtliga har varit med i fotrally tidigare.  Det är årets storfavorit, femtiotimmarsmannen Silvio Cannavá, PerOla Axelsson som blev trea år 2011, Fredrik Forsström som kom på 20:e plats år 2012 och Lena Jensen, förra årets åtta.

Exakt klockan 06:00 bryter Lena Jensen. Resultatklockan visar på 33 timmar vilket innebär att hon har slagit fotrallys damrekord med 45 minuter!

Tre deltagare kvar, varav en av dem gått över 50 timmar tidigare, och en annan, PerOla Axelsson, har uttalat att han siktar på att vinna fotrally år. Fredrik Forsström inser att han inte kommer att bli bättre än trea om han inte siktar på att gå omkring 15 – 20 timmar till. Insikten får honom att kasta in handduken och kvittera ut sin välförtjänta tredjeplats. Sluttiden blev 33 timmar och 26 minuter. Han har dessutom slagit sitt personbästa med 9 timmar och 6 minuter.

Foto: Hedda (www.fotrally.se)

Foto: Hedda (www.fotrally.se)

Finalen

Forsströms avhopp innebär att det endast är två deltagare kvar, Silvio Cannavá och PerOla Axelsson, och att finalduellen för fotrally år 2013 har startat!

Sida vid sida fortsätter de vandra längs Bråviken i riktning mot Krokek. Omkring 08:30 på morgonen går båda och lyssnar på musik i sina lurar samtidigt som de sjunger/nynnar med. Båda ser fortfarande pigga ut, givet omständigheterna.

Klockan 09:00 anländer de till supportzon 6.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s