Etapp 3 (12-18 timmar) – Fotrally 2013

Publicerat: 27 augusti, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

Mot Trosa

Fotrallytåget rullar ut ur supportzon 2 och följer Nyköpingsvägen i riktning mot Trosa. Ledet har reducerats ännu mer. 6 deltagare har brutit i anslutning till supportzonen och den kommande timmen bryter ytterligare 8 deltagare.

Foto: Angelo Törnblom Welander

När trettontimmarsgränsen är passerad är 50 deltagare, det vill säga  52 procent av det ursprungliga startfältet, kvar i tävlingen.

Foto: Angelo Törnblom Welander

Genom Trosa

Klockan 11:55 glider fotrallytåget in i Trosa. Ytterligare sex deltagare har brutit och 44 återstår. Solen gassar och det är varmt och svettigt. Samtidigt är stadsmiljön i Trosa ett skönt avbrott från den monotona landsvägen. En journalist från en tidning har anslutit och gör intervjuer gåendes. Tydligen arrangeras ett stavgångslopp i Trosa samma dag som Fotrallyledet passerar.

Foto: Angelo Törnblom Welander

Det tar drygt 40 minuter att gå igenom Trosa och under denna promenad får ytterligare 5 deltagare nog. Fotrallytåget är alltså reducerat till 39 deltagare när det lämnar Trosa.

Supportzon 3 hägrar nu 2 timmar och 25 minuter bort. En hel del moln har dykt upp på himlen men av någon outgrundlig anledning är de aldrig framför solen vilka några av deltagarna ondgör sig över. Vatten och energidryck fylls på rikligt vid vätskestationerna.

Foto: Angelo Törnblom Welander

Supportzon 3

Klockan 15:00 är Fotrallytåget framme vid supportzonen vid Lammsjön.  Värmen, distansen och tiden samt den utmattning som dessa tre faktorer resulterar i har skördat nya offer, närmare bestämt 12 stycken. Den sista av dessa bryter inne i supportzonen. Av de 39 deltagare som lämnade Trosa återstår nu 27 tappra själar. Deltagarna har nu passerat 18-timmarsgränsen.

Utrustning byts snabbt ut i supportzonen och ny mat packas. En del deltagare verkar få ny energi efter supportzonen medan andra har det riktigt jobbigt. De som är kvar nu är dock personer som inte ger sig i första taget. Ett exempel på detta är en deltagare som strax efter supportzonen konstaterar: ”Jag äter och gråter…”. Trots detta halvt uppgivna uttalande fortsatte hon att gå i mer än fem timmar innan hon slutligen bröt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s