Ett sjutimmarspass

Publicerat: 8 september, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

IMG_20130910_072301Det var tre veckor sedan jag gjorde något gångpass som var längre än tre  timmar. Anledningen är att jag har fokuserat rätt mycket på löpträningen den senaste tiden samt varit utslagen i influensan. Nu var det dock äntligen dags igen att nöta lite väg i 5 km/h!

 

2013-09-08 07.01.26

Humöret var på topp när jag gav mig iväg. Det höstlika landskapet låg insvept i vackra dimslöjor och allt tydde på att det skulle bli en varm dag.

En kompis hade anmält intresse för att följa med under fyra timmar av passet, så vi gjorde upp att jag skulle hämta upp honom på vägen. På väg dit dök det plötsligt upp en älg vid sidan av vägen. Eftersom de flesta älgar brukar få bråttom iväg när man närmar sig tog jag snabbt upp mobilkameran för att hinna ta ett kort på den innan den försvann. Jag hade dock inte behövt haft så bråttom för älgen stod lugnt kvar och glodde på mig. Jag tog ett kort på älgen och gick sedan lite närmare för att få ett ännu bättre kort. Inte heller detta verkade skrämma älgen utan istället blev han bara mer nyfiken och började att gå mot mig. När han var endast någon meter ifrån mig var det istället jag som tyckte att det började bli läge att dra samtidigt som älgen följde efter mig en bit på vägen. Till historien hör att jag stötte på samma älg några dagar senare under ett av mina löppass och han var lika nyfiken då!

 2013-09-08 07.01.46

Eftersom jag vanligtvis går mina gångpass själv var det väldigt trevligt att få sällskap av min kompis under fyra timmar (nu pratar jag inte om älgen längre). Det slog mig hur mycket enklare det känns när man går och pratar med någon. Tiden flyger iväg och man reflekterar inte riktigt över att man vandrar på, timme efter timme. Till följd av detta kändes detta pass väldigt lätt.

Totalt blev det 46.7 kilometer på 7 timmar och 5 minuter. Medelhastigheten blev 5.74 km/h.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s