Gröna bandet

Publicerat: 21 september, 2013 i Uncategorized
Etiketter:, , ,

Fjällvandring 047Jag hittade en ny spännande utmaning för några dagar sedan, nämligen Gröna bandet. Det går ut på att man ska vandra, i en sammanhållande vandring längs fjällkedjan, från Grövelsjön i söder till Treriksröset i norr. Det handlar totalt om en sträcka på ungefär 130 mil och en vandringstid runt 60 dagar. Färdvägen får man lägga upp själv så länge den går längs fjällkedjan och man passerar väster om Åre, Håkafot, Jäckvik, Saltoluokta, Nikkaluokta och Torne träsk. Man får inte ta emot någon supporthjälp i form av uttransporterad mat eller utrustning under vandringens gång utan man får själv ordna med depåer innan vandringen startar som man sedan hämtar upp under färdens gång. De som har genomfört utmaningen hittills verkar ha använt sig av bussgods som de sedan hämtat ut själva.

För tillfället är det flera personer som håller på med utmaningen. En av dem som slutförde vandringen under denna sommar är britten Mark Waring. Ni kan läsa om hans upplevelser och erfarenheter här. Om ni hellre föredrar att läsa svenska kan jag tipsa om Cristophe Barbier och Emil Johansons blogg.

Personligen är jag grymt sugen att genomföra denna utmaning men inser att det dessvärre inte finns utrymme i mitt liv för denna tidskrävande vandring just nu. Utmaningen är dock uppskriven på min ”bucket list” och någon gång i framtiden kanske en möjlighet öppnar sig för att ge sig på detta! Bilden ovan är tagen när jag fjällvandrade vid Grövelsjön år 2009. Om ni studerar den noga lägger ni märke till albinorenen som smälter in bra i omgivningen.

kommentarer
 1. Christophe B. skriver:

  Kul att flera upptäcker Gröna bandet, ett riktigt roligt projekt att a) Planera b) Genomföra c) Minnas
  Hoppas att du hittar tid för detta i framtiden. Det är verkligen värt en hel sommar (eller vinter om man är lagd åt det hållet…).

  • Daniel skriver:

   Ja, jag hoppas verkligen att jag ska få en möjlighet till att få uppleva detta i framtiden. Tack för er fina blogg, där finns massor av inspiration och erfarenheter att hämta.

 2. Sandra skriver:

  Säg till det är dags, för då hänger jag på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s