Höstlöpning

Publicerat: 5 oktober, 2013 i Uncategorized
Etiketter:, ,

IMG_20131005_175245

Denna vecka byttes gångträningspasset ut mot ett löppass på 2.5 timmar istället. Jag och frun drog iväg på nylagt asfaltsgrus som skar fram genom blandskog och slokande regnblöta ängar. Vi konstaterade att hösten måste ha gått fort eftersom vi båda i princip har missat höstlövens orangeröda fas. Nu lyste skogen istället gul, uppblandad med gröna tallar och granar.

Löpförutsättningarna var perfekta. Himlen var mulen, det var i princip vindstilla och temperaturen låg runt åtta grader. Det rytmiska kluckandet från vätskeblåsorna i våra löparryggsäckor i kombination med ljudet från våra fotsteg gav en nästintill meditativ känsla samtidigt som kilometerna tickade på.

IMG_20130921_075451

De första två timmarna kändes riktigt bra, löpningen flöt på av sig själv. Den sista halvtimmen höjde vi tempot något och då började det även  kännas lite mer i kroppen.  Över lag var det ett bra pass och jag har redan bestämt att även nästa vecka byta ut gångträningen mot långlöpning istället. Vi ska bara få till ett backpass, en lugn mil och en snabb åtta däremellan. Ser fram emot en intensiv träningshöst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s