Fem timmar med alldeles för lite regn

Publicerat: 10 november, 2013 i Uncategorized
Etiketter:,

2013-11-10 07.42.46Innan jag gick och lade mig igår kollade jag in väderprognoserna från fem olika meteorologiska institut. Samtliga prognoser visade på ett riktig regn- och ruskväder med stark vind och rejält med regn. Min första impuls var därför att hoppa över det gångpass som jag hade planerat att genomföra idag. Fem timmar i ösregn lät inte så lockande. Ganska snart insåg jag dock att jag var helt ute och cyklade i mina tankar. Vädret var ju inget hinder utan snarare en tillgång! Det gav ju en utmärkt möjlighet att träna på att gå länge i hällregn och kall vind. Det är ju inte alls omöjligt att det kan bli riktigt dåligt väder under fotrally 2014 och då kan det ju vara just detta pass som blir en viktig pusselbit för framgång. Helt plötsligt var jag istället peppad för att ge mig ut länge i regnet.

Klockan 06:30 morgonen efter bar det av. Mycket riktigt regnade det rejält och det dröjde inte många sekunder innan jag var blöt i håret. Efter ungefär en timme övergick dock hällregnet till duggregn och efter ytterligare tjugo minuter hade det slutat helt. Jag kände mig lite besviken över att det inte blev det regnpass som det var tänkt att bli.

IMG_20131110_161140Tio minuter senare hände dock något häftigt. Plötsligt rusar ett stort vildsvin över vägen ungefär tio meter framför mig. Fascinerat stannar jag till och förundras över att de kan vara så snabba trots sin storlek. Vildsvinet följs av ett till… och sen ett till…. och ytterligare ett…. Totalt rusar sex vildsvin över vägen i en kolonn med någon meters avstånd mellan varje gris. När de har passerat börjar jag gå framåt igen men då bryter plötsligt en eftersläntrare ut ur skogsbrynet, tätt följd av ytterligare ett vildsvin. Snabbt följer de efter de övriga grisarna ner för en liten ås och sen in bakom en kulle där de spårlöst försvinner. Upprymd fortsätter jag min vandring.

Resten av träningspasset flyter på utan varken vildsvin eller regn. Totalt blev tiden fem timmar och två minuter. Sträckan blev 26.24 kilometer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s