Lurad av SMHI, igen.

Publicerat: 16 november, 2013 i Uncategorized
Etiketter:, ,

2013-11-14 07.39.41Denna vecka byttes veckans planerade gångpass ut mot ett långpass löpning. Väderprognosen för dagen utlovade 10 m/s vind och snöblandat regn. Med andra ord, perfekta förhållanden för att att träna på att springa i hundväder. Alarmet ställdes på 06:00 men när klockan väl ringde kunde jag konstatera att inget av de utlovade väderförhållanden hade slagit in. Det var klar stjärnhimmel och i vindstilla. Det enda SMHI hade lyckats förutspå rätt var att solen inte hade gått upp än, och det hade ju varit minst sagt anmärkningsvärt om de även hade misslyckats med den förutsägelsen.

Vi gav oss iväg i mörkret. Pannlamporna hade vi lämnat hemma och stjärnljuset fick bli vår ledsagare genom mörkret och tystnaden. Ungefär samtidigt som solen började gå upp bakom trädtopparna sprang ett rådjur över vägen. En timme senare dundrar en stor älg ut på grusvägen, gör en tvärvändning när den får syn på oss och dyker in i den täta granskogen igen.

Efter totalt två timmar var vi hemma igen. Till SMHI:s försvar ska sägas att det faktiskt blåste en del de sista kilometerna men knappast 10 m/s. Väntar fortfarande på att få träna under lite tuffare förhållanden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s