Uppvaknande

Publicerat: 11 januari, 2014 i Uncategorized
Etiketter:,

IMG_20140107_145732

I förrgår kväll, strax efter att jag hade avslutat ett löpträningspass, insåg jag plötsligt att det endast är åtta veckor kvar tills min ultradebut i form av Skövde 6-timmars. Jag vet inte vilken bubbla jag har levt i den senaste tiden men jag hade fått för mig att det var mycket längre kvar. Min första reaktion var att få en stressad klump i magen och lite panikkänslor. När den första chocken hade lagt sig var det dock dags att gå till handling.

Duschen fick vänta. Istället åkte papper och penna fram och en rejäl revidering och uppdatering av träningsschemat tog vid. Redan där kände jag att oroskänslorna började bytas ut mot en stark målmedvetenhet.  När träningsschemat  var klart gick jag över till att surfa runt på bloggar och läsa om andra upplevelser och erfarenheter av sextimmarslopp, inte minst från tidigare deltagare i Skövde 6-timmars. Min penna jobbade frenetiskt och antecknade tips på upplägg samt vätske- och energiintag, Beskrivningar av banprofilen nedtecknades och uträkningar om tempo och distans genomfördes. En A-, B-, och C-plan började att formuleras.

Två timmar senare, långt efter att svetten hade torkat och lagt sig som en stel saltbeläggning på min kropp, var det dags att gå och duscha. Jag ska villigt erkänna att jag fortfarande har ett pirr i magen men nu har det mer karaktären av spänd förväntan än oro. Nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s