Långpass i nysnö

Publicerat: 2 februari, 2014 i Uncategorized

IMG_20130224_210540

Jag verkar ha en oslagbar förmåga att lyckas planera in mina långlöpningspass på dagar när det har snöat hela natten innan. Därför blir jag inte ens förvånad när jag vaknar på lördagsmorgonen och ser att ett tjockt snötäcke har lagt sig över bygden.

När alla förberedelser är klara ger jag mig iväg.  Snöröken ligger tung över de vita fälten och mina skor formar tydliga avtryck i den nyfallna snön. Som vanligt är den första timmen rätt seg. Jag håller ett litet lugnare tempo (6:19 min/km) än jag gjort på tidigare långpass och det gör att jag tyckte att kilometerna rullar på plågsamt långsamt. Efter ungefär en timme slutar jag dock att bry mig om hur långt jag har kommit och hur långt det är kvar utan rullar bara på utan att reflektera så mycket över längden.

Den halkiga snömodden är rätt krävande på vissa ställen men jag muntrar upp mig med att tänka på hur bra fäste och hur lätta benen kommer att kännas om någon månad när det har blivit bar asfalt igen. Då kommer jag att flyga fram!

Efter 17 kilometer är första varvet avklarat. Jag noterar att det fortfarande endast är mina fotavtryck som syns vid vägrenen. Förmodligen är det bara jag som är dum nog att ge mig ut i detta väder. När andra varvet är avklarat visar klockan på 3 timmar och 40 minuter. Innan jag hinner ångra mig svänger jag snabbt av på en avstickare för att avverka 20 minuter till. När jag är hemma vid dörren igen visar Garminklockan på 4 timmar och 36 sekunder. Sträckan blev 38,04 kilometer.

144 dagar kvar tills fotrally 2012!

——-

Du har väl inte missat dessa inlägg:

Långt bildreportage om samtliga etapper i Fotrally 2013

Intervju med PerOla Axelsson, tvåa i Fotrally 2013

kommentarer
  1. Bra jobbat! Träningspass under tuffa förhållanden stärker!! Skövde darrar över Din ankomst inom kort! Skapa Dig en bra vecka. Promenaderna hinner Du med efter 6 timmars! All the best hälsar Anders

  2. Daniel skriver:

    Nja, jag tror väl knappast att de har så mycket anledning att darra, men det ska bli grymt roligt att ställa upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s