Skadad

Publicerat: 22 februari, 2014 i Uncategorized
Etiketter:,

IMG_20140222_124554Ibland blir det inte som man tänkt sig. För 17 dagar sedan började jag få lite känning i höger höft när jag sprang ett lugnt 14-kilometerspass. Eftersom det inte gjorde så ont fullföljde jag passet. Dagen efter hade jag emellertid lite ondare och var ganska stel. Jag bestämde mig för att vila lite från träningen i några dagar eftersom jag inte ville riskera starten i Skövde 6-timmars den 8 mars.

Dagarna gick. Dessvärre blev inte skadan bättre utan snarare sämre. Dessutom spred sig värken även till ländryggen. Efter ytterligare några dagar hade smärtan börjat stråla ner i höger ben och jag började få problem att gå. Paniken började att tillta, vad är det som händer? Så sakteliga började jag förstå att det nog var kört med Skövde 6-timmars. Insikten var mycket tung och jag kände mig riktigt låg. När det sedan gått en vecka och det fortfarande inte hade blivit bättre började jag ana att jag förmodligen åkt på diskbråck. Min mentala svacka började nu bli bråddjup och jag började på allvar bli rädd att även min start i Fotrally 2014 låg i farozonen.

Turligt nog hade jag en veckas semester inbokad sen tidigare och den kom nu mycket lägligt. Jag drog upp med familjen till en stuga i Dalarna och där började jag så sakteliga hämta upp mig från min mentala svacka och få igång lite positiva och konstruktiva tankar. Låt vara att det inte kommer att bli något Skövde 6-timmars för min del, men det som har hänt är egentligen bara att en utmaning har bytts mot en annan. Den nya utmaningen är att rehabilitera mig och genomföra Fotrally 2014. Jag är peppad som få inför denna utmaning och tänker satsa 100 procent på att ta mig tillbaka. På måndag tar jag kontakt med vårdcentralen för att försöka få en professionell diagnos som kan ligga till grund för en rehabiliteringsplan. Jag har dock redan dragit igång rehabiliteringen på egen hand med McKenzie-övningar som jag faktiskt redan tycker ger resultat. Nu kör vi!

Någon skidåkning blev det av förklarliga skäl inte i Dalarna men en liten linkande promenad vid Färnforsen lyckades jag i alla fall prestera. Det är den som syns på fotot ovan.         

kommentarer
 1. andersscharp skriver:

  Daniel, Vad tråkigt att Du inte kan ställa upp i 6timmars i år. Dock kommer Du vara dubblet sugen 2015!! Jag smällde en vad för ett par år sedan och bestämde mig att nogsamt följa rehabinstruktörens råd om det så började med att bara vifta på tårna. det är mitt tips till Dig; Låt det ta den tid det tar så kommer Du tillbaka mer grundtränad och motiverad än någon gång förut samtidgt som Du blir rustad för att undvika framtida skador i ryggen. Hoppas Du snart känner Dig pigg och obehindrad kan börja med längre promenader så vi får se Dig i Fotrally!! Klart vi får!! All lycka med träningen om aldrig så liten

 2. Silvio Cannava skriver:

  Hej!
  Sök upp en sjukgymnast med Omt steg2-3 kompetens, eller Osteopat .
  Du behöver troligen manuell terapi.
  Med vänlig hälsning, Silvio

 3. Per skriver:

  Upp med hakan Daniel! Du kommer vara i fin form till slutet av juni. Du imponerade förra året och det ska bli spännande att se hur långt du pallar i år! Ses i Rålambshovsparken!

  Mvh
  Per

 4. Niklas Grebäck skriver:

  Självklart är du redo till Rallyt. Åkt till verksta’n för besiktning och åtgärda alla tvåor omgående. Som du så riktigt påpekar, lite extra elände oljar bara psyket till det bättre. Krya.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s