12-timmarspass med Silvio och Angelo

Publicerat: 4 maj, 2014 i Uncategorized
Etiketter:,

9847AED5-8251-415D-96E1-921FC4FF6EBFKlockan 04:15 på fredagsmorgonen ringde larmet på mobiltelefonen. En snabb frukost intogs och de sista förberedelserna inför det stundande träningspasset vidtogs. När detta var klart blev det bilfärd in till tågstationen och 05:16 rullade tåget iväg mot Stockholm. Marken visade tydliga tecken på att det hade varit nattfrost och temperaturen låg nu runt en plusgrad.

Fyrtio minuter senare klev jag av vid Södertälje Syd där Angelo hämtade upp mig med bil. Vi åkte vidare till Rönninge Station där Silvio anslöt. Bilen parkerades och prick 06:30 började vi att gå. Kursen sattes mot Strängnäs.

image (2)

Humöret var på topp från start och det höll i sig under hela passet. De första tre timmarna bara försvann. Olika strategier, upplägg, utrustning och erfarenheter diskuterades.  Efter 8 timmar passerade vi Läggesta och Silvio och Angelo passade på att köpa med sig korv och mos från grillen. Själv höll jag mig till den proviant jag bar med mig. Jag passade dock på att fylla på vatten.

IMAG1788

Efter Läggesta vek vi av lite från den planerade rutten och tog en liten extrasväng genom Åkers Styckebruk och längs sjön Visnaren. Det blev någon kilometer extra, men eftersom vi hade hållit lite högre fart än fotrallytempot ända sedan vi startade gjordes bedömningen att vi nog skulle klara det inom den planerade tidsramen. Det visade sig emellertid vara en lite väl optimistisk bedömning. Tåget som Silvio och Angelo skulle med tillbaka mot Stockholm gick 18:30, det vill säga exakt efter 12 timmar, och när det var tio minuter kvar var vi fortfarande en bra bit ifrån tågstationen. Till följd av detta blev det löpning den sista biten (mest för Silvio och Angelo, jag hade ingen tid att passa). Vi kom dock i tid till tåget och det blev en bra avslutning på ett bra träningspass!

image (9)

Min stressfraktur i korsbenet verkar för övrigt ha läkt bra. Kände inte av den alls under hela passet.

IMAG1789

kommentarer
  1. andersscharp skriver:

    Kul med ert pass!! Well done
    Inte lätt att få till de där lite längre… Är det någon som är sugen på ett pass så startar jag kl 16 på onsdag på Trosa Stadshotell och kör en 4 timmars slinga, Kommunen runt 3 varv. Vore kul att få sällskap 1,2 eller 3 varv eller kanske av någon som vill köra även ett fjärde?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s