Fotrally 2014 från ett supportperspektiv, del 2

Publicerat: 30 juni, 2014 i Uncategorized
Etiketter:

Detta är del 2. Om du inte har läst del 1 än så hittar du den här.

Vi har tur! Vägbommen är fortfarande uppfälld så vi kan ta oss ut ur området. En alternativ rutt knappas in på gps:en och det bär iväg. Det är nu en timme och tjugo minuter kvar tills fotrallytåget ska anlända till supportzonen. Denna gång kommer vi hela tre kilometer innan det tar stopp. En lastbil står parkerad och spärrar av hela vägbanan till följd av att det pågår något vägarbete längre fram. Vägarbetarna upplyser oss om att vägen är helt avstängd.

Vi måste helt enkelt hitta en väg runt vägbygget. Det går så där. Vi krånglar runt på diverse småvägar innan vi äntligen hittar rätt. Klockan visar att vi har en timme på oss. När vi kommer fram är redan de andra supportteamen på plats och informerar oss om att fotrallytåget är försenat till följd av att det gått fel någonstans på vägen. Väskbilen har inte heller synts till.

Min telefon plingar till och jag får ett sms från Lena:

Ur väskan skulle jag behöva en påse med hasselnötter, en med bullar och 2 nyponsoppa. Jag byter strumpor men behåller skorna.”

Vi tar det lugnt, pratar med de övriga supportteamen och förbereder det som vi kan göra utan supportväskan. Efter tio  minuter kommer ytterligare ett sms från Lena som har kommit på att hon vill ha sitt regnställ med sig under nästa etapp. En snabb titt på de mörka moln som tornat upp sig på himlen i den riktning de ska gå visar att det är ett klokt beslut.

Till slut får vi besked om att fotrallytåget är på ingång. Problemet är bara att bilen med supportväskorna inte är på plats än. Det som hände vid förra supportzonen var tydligen ingen engångsföreteelse.

Ett rykte uppstår om att supportzonen måste flyttas. Förvirring uppstår på platsen och några supportteam börjar plocka ihop sina saker. Plötsligt hörs en intensiv biltuta som närmar sig. Det är väskbilen som forcerar sig fram med hela fotrallytåget tätt bakom sig. Samtliga supportteam får hjälpa till att lasta av och lägga ut alla väskorna. En febril aktivitet råder samtidigt som fotrallytåget dundrar in i supportzonen.

Lenas strumpbyte går snabbt och väskan packas med det som hon har begärt plus en pastasallad och cola. När hon försvunnit nerför backen noterar jag att bullpåsen som hon beställde ligger kvar på bordet. Jag sliter åt mig den och spurtar efter henne. Strax innan supportzonen tar slut kommer jag ikapp och kan överlämna påsen. Hon tar emot bullarna, tackar och knallar vidare

Etapp 4, klockan 15:00 – 21:00

När lugnet åter igen har lagt sig över supportzonen börjar vi packa ihop sakerna. De andra supportbilarna börjar droppa av en efter en och snart ger även vi oss av. Det dröjer emellertid endast några minuter innan vi hamnar i den bilkö som har bildats efter fotrallytåget på den smala grusvägen. Möjligheten att köra om är obefintlig och vi får därför snällt tuffa med i fem kilometer i timmen i kolonn. Efter någon timmes snigelfart börjar det duggregna. Två deltagare, Gard Braadli och Harry Hass, har brutit och irrar runt bland bilarna. Ingen av funktionärsbilarna verkar ha plats för att plocka upp dem och grusvägen är för liten för att brytbussen ska kunna ta sig fram. Lösningen får helt enkelt bli att stuva in dem i bagageutrymmet på min bil. Vi fortsätter att puttra framåt i låg fart tills vi kommer till en korsning. Fotrallytåget går rakt fram men vi chansar och svänger vänster vilket visar sig vara ett lyckodrag. Vi lyckas ta oss runt och köra till Ånhammar där vi parkerar bilen i väntan på fotrallytåget. Inte minst för att kunna lämna över de två trötta och ledbrutna deltagare som vi har i bilen till någon funktionär.

Det har slutat regna nu. Några Malmköpingsbor har tagit sig ut till Ånhammar för att ha picknick och titta på deltagarna när de passerar. Fotrallytåget verkar dock vara lite försenat men till slut går det att skönja dem långt bort i fjärran.

 Bild 5

De väntande åskådarna är oerhört intresserade av fotrally och ställer mängder med frågor om regler, tidigare års tävlingar och bansträckningar.

Bild 6

När fotrallytåget har passerat och våra tillfälliga passagerare åter är under funktionärernas ansvar sätter vi kurs mot nästa supportzon i Malmköping.

Klockan 18:26, strax innan vi är framme i Malmköping, kommer ett  nytt sms från Lena. Denna gång meddelar hon att hennes ena fot behöver plåstras om och undrar om hon ska använda toatid till att göra det eller om vi hinner fixa det vid supportzonen i Malmköping. Jag svarar:

Inga problem, vi fixar det i Malmköping. Om det inte gör så ont att du vill göra det själv innan.

Det är två och en halvtimme kvar tills fotrallytåget ska vara framme i Malmköping vilket innebär att det finns tid för mig och min kompis att äta. När det är avklarat inhandlar vi lite ny proviant på en matbutik och tar itu med nästa uppgift. Lena har nämligen börjat närma sig det stadiet i tävlingen då man endast är sugen på vissa saker och just nu är det korv och mos som hon känner skulle fungera bäst. Problemet är att det inte finns något ställe i Malmköping som säljer denna rätt. Allt som finns är pizza och hamburgare, det korvställe som har funnits tidigare är tydligen nedlagt.

Vi lyckas komma upp med två tänkbara lösningar på problemet. Den första är att helt sonika åka och köpa en mostallrik i Sparreholm som ligger en mil bort. Nackdelen med den lösningen är att det kan bli lite svårt att hålla den varm. Det andra alternativet är att försöka hitta något ställe i Malmköping som kan fixa rätten åt oss trots att den inte finns på menyn. Vi bestämmer oss för att sikta på lösning nummer två.

Fortsättning följer i del 3!

 

kommentarer
  1. […] Fotrally 2014 från ett supportperspektiv, del 2 […]

  2. Niklas skriver:

    Först tänker jag- fan va överlägset med support. Sedan tänker jag – ju fler delar i maskinen, desto större risk för problem.
    Jag var självförsörjande på gott och ont. Å ena sidan väldigt begränsat till vad som får plats i väskan och inte behöver vare sig värme eller kyla, å andra sidan exakt det jag gissat kommer behövas och vet att jag har. Som talesättet om statens kaka- liten men säker.
    Visst vill jag ha support nästa år, men detta är en nyttig insikt i villkoren för att alla dess fördelar ska komma med i skarpt läge.
    Fortsättning skall följas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s