Fotrally från ett supportperspektiv, del 5

Publicerat: 8 juli, 2014 i Uncategorized

Detta är del 5. Börja läsningen med del 1. Jag har även uppdaterat del 4 med lite fler bilder och lite mer text!

Lena har precis meddelat via sms att hon mår riktigt illa. Läget är med andra ord akut. Om man inte lyckas få i sig mat kontinuerligt i en tävling som fotrally går det snabbt utför, utan energi kommer man inte många steg.

Jag stannar till vid butikens frysdisk och funderar på om glass skulle kunna vara en lösning. Snabbt skickar jag iväg ett sms till Lena och frågar om hon vill ha glass. Det dröjer endast några sekunder innan hon svarar:

”Ingenting tror jag… kanske går bra med yoghurten om ett tag.”

Jag bestämmer mig dock för att strunta i hennes svar och köper glass ändå. Jag inhandlar även lite mer proviant så hon får lite alternativ att välja mellan.

Det bär iväg tillbaka till supportzonen och supportstationen ställs i ordning. Angelo Törnblom Welander, som har brutit tre timmar tidigare till följd av en fotskada, finns på plats. Det innebär att Murphys lag nu endast har tre medlemmar kvar i tävlingen. Om en person till i laget bryter är de ute ur lagtävlingen.

Klockan 09:00, efter totalt 36 timmar, glider de nio deltagare som är kvar i fotrally in i supportzonen. Lena ser rejält sammanbiten ut. Hon vill inte sätta sig ner och inte heller byta strumpor eller skor. Hon är helt tyst men protesterar inte när jag packar ner lite mat inklusive glassen i en påse och överräcker den till henne. Jag säger till henne att det är extremt viktigt att hon fortsätter äta kontinuerligt oavsett hur illa hon mår. ”Det spelar ingen roll vad du äter eller hur mycket, bara du stoppar i dig kontinuerligt”, instruerar jag. Hon nickar svagt till svar och följer sedan efter det främre fordonet ut från supportzonen. Hon är den första som ger sig av.

Jag går bort och tittar till Silvio som fått hjälp av sitt supportteam att byta strumpor och skor. Han ser piggare ut nu än han gjorde i natt. Man kan inte annat än förundras och imponeras av hans extraordinära förmåga att återhämta sig från riktigt djupa svackor.

Även Silvio drar iväg och jag packar ihop mina saker. Jag passar på att åka och handla lite mer saker tillsammans med Sivios support. Klockan 10:23 får jag ett nytt sms från Lena, med ett riktigt glädjebesked:

”Mår lite bättre… har ätit lite glass och några salta kex nu.. tar det lugnt.”

När vi har handlat klart äter vi en sen frukost på McDonalds. Sen åker vi för att titta till deltagarna igen. Vi når dem klockan 12:00, strax innan de ska svänga av från asfaltsvägen och ta in på en grusväg.

Bild 17

Ett ytterligare glädjebesked är att Silvio har återhämtat sig ännu mer sedan jag såg honom sist och att glöden i hans ögon nu är tillbaka.

Bild 18

Även Lena har fått mer färg i sitt ansikte än när jag såg henne sist vid förra supportzonen.

Bild 19

När deltagarna svänger in på en grusväg drar jag och Silvios support iväg till supportzon 7 som är vid en landsväg mitt i ingenstans. Jag parkerar bilen för att försöka sova en liten stund medan Silvios support drar iväg för att fixa kaffe till Silvio som han vill ha när han kommer till supportzonen. Precis när jag lagt mig ner plingar det till i min mobil igen och jag får ett sms från Lena:

”JÄVLAR VAD SAKTA TIDEN GÅR :)”

Det råd jag ger henne är att att hon ska gå in i sin egen bubbla, lyssna på musik och försöka att inte titta på klockan så mycket. Mobiltäckningen är dock så dålig att sms:et aldrig går iväg. Ungefär samtidigt som ett lätt duggregn börjar falla mot biltaket somnar jag.

Fortsättning följer i del 6!

kommentarer
  1. […] Fotrally från ett supportperspektiv, del 5 […]

  2. Kalle skriver:

    Du verkar satsa väldigt stort på fotrally. Lite maniskt? Du vet att det inte är OS? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s