Detaljrekognosering av etapp 5

Publicerat: 23 november, 2014 i Uncategorized
Etiketter:,

IMG_20141123_171800

Igår körde jag ett tio timmar långt träningspass och då passade jag på att bland annat detaljrekognosera en av de två rutter som övervägs till etapp 5 i Fotrally 2015. För att ta sig mellan Strängnäs och Eskilstuna kan man antingen gå gamla Strängnäsvägen som är 32 kilometer lång och mestadels 90-väg, eller vägen via Björsund som är 40 kilometer lång och mestadels 70-väg. Igår provgick jag den sistnämnda. Jag gick sträckan åt motsatt håll, vilket har fördelen att man då går på samma sida av vägen som man kommer att göra i tävlingen.

IMG_20141123_171429

Eftersom jag ville att träningspasset skulle bli tio timmar långt körde jag dock en liten extra sväng runt Eskilstuna innan jag satte kurs mot Strängnäs. Bansträckningen visade sig dock vara lite tuffare än jag hade räknat med. Visserligen talar det faktum att det är 70-väg till Björsundsalternativets fördel men å andra sidan är vägen rejält backig, slingrig och lutar ganska mycket åt sidan emellanåt till följd av de skarpa kurvorna. I mina ögon är det nog en lite väl tuff bansträckning att ge sig på under tävlingens andra natt. Det verkar dock vara gott om vildsvin i området, jag såg en hel del spår samt en påkörd gris i diket.

Om några veckor ska jag provgå det andra alternativet och jag tror att den sträckningen kommer att vara mer lämplig för Fotrally 2015.

Mitt träningspass gick dock bra. De sista timmarna fick jag dock promenera i beckmörker. Totalt blev träningspasset 55 kilometer på tio timmar.

kommentarer
  1. vindenmotkinden skriver:

    Hej . Har du någon email ? Tack för bra inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s